Çin’in Orta Doğu’ya sattığı “tamamen otonom” olan insansız hava araçları.

Çin'in sattığı İHA'lar herkesi öldürecek.

‘Çin’in sattığı İHA’lar herkesi öldürecek’

Çin’in Orta Doğu’ya sattığı “tamamen otonom” olan insansız hava araçlarının ‘kimin yaşadığı ve öldüğü konusunda karar verebilmesiyle’ korkunç sonuçlar doğurmasından korkuluyor.

Dünya 15 Kasım 2019 Cuma 12:52 Ortalığı, Çin’in çok gelişmiş “tamamen otonom” askeri İHA’sının Orta Doğu’da bir kan gölüne yol açabileceği korkusu sardı. Asya’nın süper gücünün, bölgeye yapay zekayla geliştirilmiş İHA’ya benzeyen silahlı helikopterlerini satmasının potansiyel felaketlere yol açabileceği bildiriliyor. Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nden Profesör Toby Walsh açıklamasında, “Kendinizi savunmak imkansız olacak.Saldırı başladığında, savaş alanındaki her insan ölmüş olacak.” dedi.

Tombik

Geçtiğimiz günlerde yapay zeka konulu bir konferansta konuşan, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Çin’in kimin yaşadığı ya da öldüğüne karar vermeye programlı bir İHA’yı sattığını belirtmişti. Esper, Çinli silah üreticilerinin tam özerklik kabiliyeti ile tanıtılan İHA’larının hedefleri öldürücü bir şekilde vurduğunu da belirtmişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks