CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce SÖZCÜ’ye konuştu.

Korumayla gezmeyeceğim.

Korumayla gezmeyeceğim.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce SÖZCÜ’ye konuştu. İnce, 24 Haziran seçimini kazanırsa ne yapacağını anlattı: Bisiklete binen, kendi arabasını kullanan, 3 bin korumayla gezmeyen misafirlerini Atatürk’ün mekanı Çankaya Köşkü’nde ağırlayan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Türkiye’nin yaralarını saracağım.

Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasıyla birlikte çalışmalarına başlayan CHP Milletvekili Muharrem İnce ile memleketi Yalova’da buluştuk. Muharrem İnce ile adaylık sürecini, seçimin tarihsel önemini konuştuk, özellikle de nasıl bir cumhurbaşkanı olmayı ve nasıl bir Türkiye hayal ettiğini…

Tombik

– Neden cumhurbaşkanı adayı olmak istediniz?

Ben uzun zamandır bir iddia ortaya koydum: Türkiye’yi yönetmek. Cumhurbaşkanı adayı gösterilmemle birlikte Türkiye’yi yönetme iddiamı gerçeğe dönüştürme imkanı elde etmiş oldum. Aldığım sorumluluğun ağırlığını, önemini biliyorum. Bir taraftan Türkiye’yi yöneteceğim, bir taraftan da demokrasiyi yeniden inşa edeceğim.

‘ÖNEMLİ OLAN ÜLKEDİR’

– Sizin adaylığınız nasıl kararlaştırıldı?

Sayın genel başkan beni evine davet etti. Araştırdıklarını, anket yaptıklarını, benim aday olmamın ülke için, parti için doğru olduğunu söyledi. Karşısına çıkıp iki kez aday olmamın hiç önemli olmadığını, önemli olanın memleket olduğunu ifade etti. Adaylığım açıklandıktan sonra eşim Ülkü, “Kendini nasıl hissediyorsun?” diye sordu. “80 milyonun sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. Bu millete layık olmaya çalışacağım” dedim.

– Bazı AKP temsilcilerinin, “Kılıçdaroğlu, rakibi İnce’den kurtulmak için onu aday gösterdi” sözlerine ne diyorsunuz?

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks