0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
Bursa’nın Uludağ ilçesinde bulunan Kervansaray Otel’de yangın çıktı.
Uludağ’da Kervansaray Otel'de yangın: 2 kişi yaşamını yitirdi

Uludağ’da Kervansaray Otel’de yangın: 2 kişi yaşamını yitirdi.
Bursa’nın Uludağ ilçesinde bulunan Kervansaray Otel’de yangın çıktı. Bursa Valiliği, oteldeki 12 personelin müdahale ekipleri tarafından çıkarıldığını, çıkarılan personelden 2’sinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan otel hakkında mahkemece tahliye kararı bulunduğu ve yangın sırasında kapalı olduğu öğrenildi. Otel yönetiminden yapılan açıklamada ise, yangının otelin dışından başladığı, otele sıçradığı iddia edildi.
Bursa’nın Uludağ ilçesinde yer alan Kervansaray Otel’de sabah saat 05.30 sularında yangın çıktı.
Kısa sürede büyüyen alevler oteli sararken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Bursa Valiliği’nden yangına ilişkin yapılan açıklamada, oteldeki 12 personelin müdahale ekipleri tarafından çıkarıldığı, çıkarılan personelden 2’sinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Hayatını kaybeden iki kişinin, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Usta (57) ile oğlu milli kayakçı Berkin Usta (25) olduğu belirlendi.
Bursa Valiliği’nden yangına ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Uludağ Oteller Bölgesinde bulunan, daha önce 02.01.2025 tarihinde konaklama izni iptal edilmiş olan ve müşterisi bulunmayan bir otelde, bugün saat 05.29’da yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 110 personel ile anında müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanılmıştır.