BTP genel başkanı Haydar Baş’ın “Yağmaya azmettirme” suçundan, 10 yıla kadar hapisi istendi.

Haydar Baş için 10 yıl hapis istendi, mal varlıklarına el konuldu!

Haydar Baş için 10 yıl hapis istendi, mal varlıklarına el konuldu!

BTP genel başkanı Haydar Baş’ın “Yağmaya azmettirme” suçundan, 10 yıla kadar hapisi istendi. Mahkeme, dava kapsamında Haydar Baş’ın 3 milyon liralık malvarlığı üzerine tedbir koydu. Haydar Baş’ın yurt dışına çıkışı da yasaklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2014 yılında başvuran Meral Eraslan, Haydar Baş’a eşi ile olan ticari ilişkisinden doğan zarar nedeniyle zorla çok sayıda boş senedi imzalayarak verdiklerini, adlarına kayıtlı gayrimenkullerin de ellerinden alındığını iddia etti.
2015 yılında savcılık tarafından fadesi alınan Dr. Mustafa Eraslan, eşinin iddialarını doğrulayıp iki kişinin saldırısına uğrayarak ayağının kırıldığını ifade etti. 2014 yılında başlayan soruşturma 2016 yılında davaya dönüştü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Haydar Baş, Lütfullah Önder ve Mustafa Eraslan’ı darp ettiği iddia edilen Maşallah Tarhan’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında, “Nitelikli yağma” ve “Açığa atılan imzanın kötüye kullanılması” suçlarından dava açıldı.

Tombik

HAYDAR BAŞ İLK DURUŞMAYA KATILDI

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Aralık 2016 tarihinde ilk duruşmayı yaptı. Bu duruşmaya katılan Haydar Baş, maddi durumu kötüleşen şikayetçi Mustafa Eraslan’a borç para verdiğini savunarak, “Mustafa Eraslan’ın teklifi ile ortaklığımız söz konusu oldu. Kendisine 20 milyon dolar vermek suretiyle destek oldum. 5 milyon dolarını bana o yıl içinde ödedi. Kayseri’de fabrika kurduk, 30 milyon lira destek çıktık. Daha sonra bana ödemelerde aksaklık olduğunu fark ettim. Birinci sınıf malzeme kullanmak yerine 4-5. sınıf malzeme kullandığı için pazarlamasında sıkıntı yaşandığını anladım. 2010 yılında 1’er milyonluk 20 adet dolar senedi aldım. Bunlardan 5’i ödenmesi nedeni ile iade edildi. Borcunu ödemeyince tasarrufun iptali davası açtım” dedi.

Detaylar, Haber Linkş

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks