“Brunson krizi”ne ilişkin Türkiye’den son açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den geldi.

Pek çok makamdan ABD'ye yanıt geldi, krize karşı Erdoğan sessiz

Pek çok makamdan ABD’ye yanıt geldi, krize karşı Erdoğan sessiz.

“Brunson krizi”ne ilişkin Türkiye’den son açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den geldi. Pek çok makamdan ABD’ye sert yanıtlar verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessizliğini koruması dikkat çekti.

ABD’li rahip Brunson’ı ev hapsi koşuluyla cezaevinden tahliye edilmesi Türkiye – ABD ilişkilerinde gerilim yarattı. Brunson ‘ın ev hapsi koşulunu memnun etmeyen ABD ‘den akşam saatlerinde peş peşe dikkat çekici açıklamalar geldi.

Tombik

Pence tehdit etti, Trump uyguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence,”Erdoğan ve Türk hükümetine mesajım var, serbest bırakın ya da sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun” diyerek Türkiye ‘ye tehditte bulundu. Başkan yardımcısının açıklamasından dakikalar sonra Trump ise Türkiye ‘ye yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Türkiye’den peş peşe sert açıklamalar.

Trump’ın “Yaptırım uygulayacağız” açıklamasının ardından hükümet adına ilk yanıt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, “Hiç kimse bize talimat veremez. Kimsenin tehdidine de boyun eğecek değiliz. Hukuk kuralları istisnasız herkes için geçerlidir” dedi. Çavuşoğlu’nun ardından sırasıyla Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’da sert açıklamalar geldi.

Son açıklama Adalet Bakanı’ndan

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ” Türkiye kendi kaderini tayin eden tam bağımsız ve egemen bir ülkedir. Brunson davası da, tam bağımsız ve egemen bir ülkede olması gerektiği gibi kendi mecrasında ilerleyecek, Yüce Türk Adaleti nihai sözü söyleyecektir.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks