Birinci sırada Windows olurken ikinci sırada da sürekli MacOS bulunuyordu.

Popüler ikinci işletim sistemi macOS’un tahtı sarsıldı!

Popüler ikinci işletim sistemi macOS’un tahtı sarsıldı!

Uzun süredir işletim sistemleri arasındaki büyük pazar paylarının çoğu Windows ve MacOS arasında paylaşılıyordu. Birinci sırada Windows olurken ikinci sırada da sürekli MacOS bulunuyordu. Yeni yayınlanan bir raporda MacOS pazardaki en çok kullanılan ikinci işletim sistemi unvanını kaybetti.

GeekWire’dan ve IDC‘nin raporundan elde edilen verilere göre. ChromeOS dünyanın en popüler ikinci işletim sistemi oldu. Ayrıca ChromeOS pazardaki payını da büyüttü. Rapor 2020’nin market verilerini içermektedir.

Chrome OS, yerleşik bir ekran kaydediciye kavuşuyorChrome OS, yerleşik bir ekran kaydediciye kavuşuyor
Genellikle ucuz, dayanıklı ve güvenli yapıları ile popülerlik kazanan Chromebook’lar, yerleşik bir ekran kaydediciye kavuşuyor. Google, Chromebook’ları daha öğrenci dostu yapmak istiyor.

En popüler ikinci işletim sistemi ChromeOS oldu

ChromeOS‘nin bu yükselişinden sonra MacOS üçüncü sıraya düştü. ChromeOS, daha önce bazı dönemlerde MacOS’yi geçti ama bunlar kısa süreli oldu. Bu durum Google’ın Apple’ı yendiği anlamına gelmeyebilir. Çünkü MacOS pazar payı 2019’da yüzde 6,7 iken 2020’de yüzde 7,5‘e yükseldi. Aynı şekilde, ChromeOS pazar payı 2019’da yüzde 6,4 iken 2020’de yüzde 10,8‘e yükseldi. Ek olarak Windows, yüzde 85,4’ten yüzde 80,5’e düştü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks