Bilim insanları geçen hafta canlı bir eşek arısı yakalamış ve vücuduna takip cihazı…

Katil eşekarıs, bilim insanlarının elinden kaçtı.

Geçen yıl ilk kez görülmelerinin ardından, Washington’da neredeyse 18 Asya dev eşekarısı bulundu. Asya dev eşekarısı, arı kovanlarının tamamını yok edebilen istilacı bir tür (AP). Araştırmacılar, yuvasını bulup yok etme umuduyla GPS cihazı taktıkları ikinci bir Asya “katil eşekarısının” daha izini kaybetti.

Washington Eyaleti Tarım Bakanlığı’ndaki (WSDA) bilim insanları geçen hafta canlı bir eşek arısı yakalamış ve vücuduna takip cihazı bağlamak için diş ipi kullanmıştı.

İlk kez ABD’ye ulaşan Asya kökenli “katil eşekarısı” yetkilileri alarma geçirdi: Görürseniz kaçın
Eşekarısını doğaya salmalarının ardından izini takip edebiliyorlardı ve iz sürücünün “oldukça iyi” çalıştığı söyleniyordu.

Fakat daha sonra, arının yoğun bir ormanlık alana uçup radarlarından çıkmasının ardından araştırmacılar böcekle irtibatlarını kaybetti.

WSDA’nın idari böcekbilimcisi Sven Spichiger “Uçuşun ilk yönünü anladık” dedi.

Ama bu arı çok daha enerjikti.

Tarım Bakanlığı, geçen yıl ABD’nin Kanada sınırı yakınlarında ilk kez görülmelerinin ardından bu yıl eyalette, Kuzey Amerika’ya özgü olmayan toplam 18 adet Asya dev eşekarısına rastlandığını söyledi.

Birkaç hafta içinde ikinci kez, böceklerden biri araştırmacılardan paçayı kurtardı.

Yetkililer, bu ay yuvasına kadar takip edebilmek için canlı bir eşekarısına daha radyo vericisi yapıştırmaya çalıştıklarını ama yapıştırıcının yeterince hızlı kurumadığı bildirmişti.

Radyo vericisi düşmüştü ve nihayetinde eşekarısı uçamamıştı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks