Bilim dünyası tarafından endişe, kaygı, korku, gerilim, sıkıntı hali olarak açıklanan anksiyete.

Ölümcül değil ama insanları esir ediyor!

Ölümcül değil ama insanları esir ediyor!

Bilim dünyası tarafından endişe, kaygı, korku, gerilim, sıkıntı hali olarak açıklanan anksiyetenin nedeni belli olmayan tedirginlik hali ve yaşanan iç çatışmaların sonucu olduğu tahmin ediliyor. Terleme, titreme, çarpıntı gibi bedensel belirtilerle kendini gösteren bu hastalık, çoğu kez nedeni belirsiz, tanımlanamayan bir gerginlik durumudur.
Peki, anksiyete nedir? Anksiyete belirtileri neler?

Her insanın zaman zaman herhangi bir hastalık belirtisi olmaksızın yaşamın olağan bir parçası olarak anksiyete yaşayabileceğini söyleyen uzmanlar, anksiyetenin kan basıncı ve kalp atışının artması, terleme, ana kas gruplarına ani kan akışının hücum etmesi nedeniyle kaslarda gerginlik, bağışıklık ve sindirim sistemi fonksiyonlarının yavaşlaması gibi fiziksel etkileri olduğunu ifade ediyor. İşte, anksiyete hakkında merak edilen detaylar…

Tombik

ANKSİYETE NEDİR?

“Anksiyete (kaygı) bozukluğu” kişinin ruhsal, zihinsel ve bedensel işlevselliğini olumsuz yönde etkileyen, süresi ve belirtileri içinde bulunulan duruma uygunluk göstermeyen çeşitli kaygı durumlarına verilen genel kapsamlı bir tanım. Bu hastalığı kısaca canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı hali olarak tanımlayabiliriz.
-Kişinin kaygıdan dolayı meslek ve aile yaşamında güçlüklerle karşılaşması,
-Arkadaş, komşu, tanıdık ve aile üyeleri ile olan ilişkilerde sorunlar yaşaması,
-Günün büyük bir bölümünde kişinin aklını olumsuz yönde meşgul etmesi,
-Kişinin korku ve kaygılarını kontrol altında bulundurmakta güçlük çekmesi,
-Bu sorunların en az 6 aydır devam ediyor olması durumlarında kaygı bozukluğundan söz edilebiliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks