Bazı lokantaların tabela ve menülerinde ‘döner’ ya da ‘dönerci’ kelimelerini kullanmasını yasaklandı.

Almanya’da ‘döner’ yasaklandı.

Almanya’da ‘döner’ yasaklandı.

Almanya’nın doğusunda yer alan Weimar şehrinde bazı lokantaların tabela ve menülerinde ‘döner’ ya da ‘dönerci’ kelimelerini kullanmasını yasaklandı.

Meinbauch.net sitesine göre her saniyede 7 Almanın döner yediği Almanya’da Thüringen Gıda Denetim Dairesi bazı lokantaların sattıkları gıdaya ‘döner’ veya ‘Döner Kebap’ adını vermelerini, kendilerini ‘dönerci’ olarak ifade etmelerini yasakladı. Bunun nedeni ise, ‘döner’ adı altında satılan etlerin gerekli şartlara sahip olmamasını gösterildi.

Tombik

Alman Gıda Denetim Dairesi’ne göre, bir yiyeceğin ‘döner’ adını alabilmesi için, şu içeriğe sahip olması gerekiyor: 1) Tuz ve baharat, 2) Yumurta, 3) Yağ, 4) Soğan, 5) Süt ve yoğurt. Elbette, en az % 60 oranında da et içermesi gerekiyor! 1997 yılında hazırlanan “Et ve Et Ürünleri Yönergesi”ne bu şekilde giren döner içeriğine sahip olmadıkları kanıtlanan yiyeceklerin bu isim altında satışlarının yapılması tağşiş ve sahtecilik kabul ediliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks