Axiom Space, uzay istasyonuna bir de veri merkezi eklemek istiyor.

Bildiklerimizden çok farklı bir veri merkezi kuracaklar.

Uzaya, bildiklerimizden çok farklı bir veri merkezi kuracaklar.

Veri merkezleri yeryüzünden uzaya taşınıyor: Axiom Space, uzay istasyonuna bir de veri merkezi eklemek istiyor. Ama bu veri merkezi, bildiklerimize hiç benzemeyecek.

Teksas merkezli Axiom Space, dünyanın ilk ticari uzay istasyonunu inşa etmek istiyor ve 2026’da fırlatmayı hedeflediği tesisin modülleri üzerinde çalışmaya başladı. Axiom’un ilk modülleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenecek ve ardından daha fazla modül uzaya ulaştıkça, bu özel uzay istasyonu, Uluslararası Uzay İstasyonu ile bağlantısını kesmek ve tek başına çalışmak için ihtiyaç duyduğu işlevlere kavuşacak.

Tombik

Axiom, yörüngedeki laboratuvarının yeterli sayıda insanı uzaya çekmesini bekliyor ve bu sebeple yörüngede çalışanlara bulut benzeri hizmetlere güvenilir, düşük gecikmeli erişim sağlamak için şirket içi bir veri merkezi talebi oluşacağını öngörüyor. Bu talebi karşılamak için karasal hizmetlere bağımlılığı azaltmak amacıyla Orbital Veri Merkezi Yeteneği (ODC T1) adı verilen sistemi geliştiriyor. Başka bir deyişle, uzaydaki ilk veri merkezini kurmak istiyor.

Axiom’un uzay içi altyapı ve lojistikten sorumlu uzay direktörü Jason Aspiotis, yaptığı bir açıklamada “Veri merkezi, optik iletişim röleleri ve genişletilmiş mesh ağı aracılığıyla mikro yerçekimindeki araştırmacılara, Axiom İstasyonu kullanıcılarına ve LEO, orta Dünya yörüngesi ve Jeosenkron Ekvator Yörüngesi’ndeki (GEO) uydulara yardımcı olmak için ticari, ölçeklenebilir ve ekonomik bir şekilde benzeri görülmemiş veri depolama ve işleme kapasitesi sağlayacak” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks