Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avusturya İslam Cemaatinin temsilcileri.

Avusturya'da çirkin 'başörtüsü' kararı.

Avusturya’da çirkin ‘başörtüsü’ kararı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avusturya İslam Cemaatinin temsilcilerine, hükümet olarak anaokulu ve ilkokullarda başörtüsü yasağı hususunda “kararlı” olduklarını söyledi.

Kurz, ilkokul ve anaokullarında başörtüsü yasağına ilişkin Avusturya’da Müslümanları temsil eden, Başbakanlığa bağlı Avusturya İslam Cemaatinin (İGGÖ) Başkanı İbrahim Olgun ve Kadın Biriminin Temsilcisi Carla Amina Baghajati ile bir araya geldi.

Tombik

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Kurz, aşırı sağcı hükümetin başörtüsü yasağı konusunda “kesin ve kararlı” bir çizgiye sahip olduğunu kaydetti.

Sebastian Kurz, “Avusturya İslam Cemaatinin temsilcilerine, hükümet olarak anaokulu ve ilkokullarda başörtüsü yasağını hayata geçirme noktasında kararlı olduğumuzu belirttim.” ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ HUKUKİ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

AA muhabirine açıklama yapan İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun, Başbakan Kurz’un talebiyle görüşmenin gerçekleştiğini belirterek, “İslam cemaati olarak başörtüsü yasağına ilişkin net tutumumuzu kendilerine ilettik. Başbakan Kurz da kendi yaklaşımını bizimle paylaştı. Ancak bizim bu konudaki yaklaşımımız kesin ve değiştirilemez.” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks