Avustralya’da geçtiğimiz hafta başlayan yangınlarda 23 kişi hayatını kaybetti.

NASA felaketi gözler önüne serdi! Bir kıta yanıyor...

NASA felaketi gözler önüne serdi! Bir kıta yanıyor…

Avustralya’da geçtiğimiz hafta başlayan yangınlarda 23 kişi hayatını kaybederken, 1500 kişi de evsiz kaldı. NASA, paylaştığı son görüntüyle felaketi gözler önüne serdi.

Avustralya’da yön değiştiren kuvvetli rüzgarın, itfaiyecilerin ülkenin güneydoğusunda kontrol altına alınamayan yangınlara müdahale çabalarını zorlaştırdığı ve yangınların yayılması riskini artırdığı bildirildi.

Tombik

BBC’nin haberine göre, Avustralya’da eylülden bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlara müdahale, artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın etkisiyle güçleşiyor.

Yangının ne denli yayıldığı ise NASA’nın paylaştığı uydu görüntülerinde böyle görüldü.

Yine NASA’ya ait ve 3 boyutlu sistemle birleştirilen görüntülerde son 1 ay içerisindeki yangınların çıkış noktaları böyle görülüyor.

Yetkililer, hızı saatte 128 kilometreye kadar ulaşan ve yönünü güneye doğru çeviren kuvvetli rüzgarın, Yeni Güney Galler eyaletinde farklı noktalarda etkili olan yangınların yayılması riskini artırdığı bilgisini paylaştı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks