Atatürk’e hakaretleriyle tepkileri üzerine çeken ve tarihçi olduğunu iddia eden Kadir Mısıroğlu.

Kadir Mısıroğlu şimdi de İstiklal Marşı’na dil uzattı! Yanıt Erdoğan’dan geldi.

Atatürk’e hakaretleriyle tepkileri üzerine çeken ve tarihçi olduğunu iddia eden Kadir Mısıroğlu bu defa da İstiklal Marşı’nı hedef aldı. Ancak Mısıroğlu’na bu defa cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Atatürk nefretiyle bilinen ve skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Kadir Mısıroğlu şimdi de İstiklal Marşı’na dil uzattı. Mısıroğlu bir konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’na “Korkma” ifadesiyle başlamasını eleştirdi. “Bir Allah’ın ferdi bu marş neden korkma diye başlar, ne var ortalıkta korkacak? Durup dururken bir adama korkma, korkma, korkma bu devlet yıkılmaz… Bunu diyen herkes bu yıkılmadan korkuyor demektir” dedi.

Tombik

Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk’e hakaretten soruşturma!Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk’e hakaretten soruşturma!

ERDOĞAN’DAN TEPKİ GELDİ

Mısıroğlu’nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan isim vermeden Mısıroğlu’nu eleştirdi, “Peygamber efendimizin Hicret sırasında kaldığı mağarada biliyorsunuz Hz. Ebubekir’i teskin etmek için ve yüce kitabımızda da zikredilen ‘Korkmaz Allah bizimle beraberdir’ ayeti var ya, işte bu lafzın ‘Korkma’ kısmının İstiklal Marşımızın başına yerleştirilmiş olmasının sebebi de budur. Yani birileri burada farklı yerlere çekip, beşer planındaki korkmak korkmamak gibi olmasın” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks