Artık önüne gelen inşaat yapamayacak, müteahhit olamayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.

Önüne gelen inşaat yapamayacak! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat ve şehircilik adına önemli yasal düzenlemeler hazırladıklarını belirterek, “Artık önüne gelen inşaat yapamayacak, müteahhit olamayacak. Firmaları mali yeterliliği ve tecrübesi doğrultusunda sınıflandıracağız” dedi. Kurum, bu yolla vatandaşın korunacağını ve konutzede yaratılmasının önüne geçileceğini söyledi.

TÜRKİYE’de inşaat sektörü uzun yıllar birçok kesim tarafından cazip görüldü… Popüler olması, yüksek kazançlı bir iş olarak anılması nedeniyle sektördeki oyuncu sayısı katlanarak arttı. Hatta birçok sanayici kendi işini bıraktı, inşaata soyundu. Avrupa’nın tamamında 20-30 bin müteahhit bulunurken, Türkiye’de müteahhit sayısının 300 bini aştığı belirtiliyor. Gelinen noktada hem mali yeterliliği olmayan hem de yeterli bilgi birikimine sahip olmayan isimlerin inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum köklü bir düzenlemeye gideceklerini açıkladı.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks