Ancak 1980 darbesinin ardından İncirlik Üssü cunta hükümeti tarafından yeniden ABD’nin kullanımına açıldı.

Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatmıştı, darbeciler açtı!

Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatmıştı, darbeciler açtı!

Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla ABD’nin uyguladığı silah ambargosuna karşı İncirlik Üssü de dahil olmak üzere 21 ABD üssünü kapatmıştı. Ancak 1980 darbesinin ardından İncirlik Üssü cunta hükümeti tarafından yeniden ABD’nin kullanımına açıldı.

Türkiye ve ABD arasında yaşanan rahip Brunson krizi giderek büyüyor. FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ve geçtiğimiz günlerde ev hapsine alınan ABD vatandaşı rahip Andrew Craig Brunson, iki ülke arasında ipleri kopma noktasına getirdi.

Tombik

TRUMP YÖNETİMİNDEN SKANDAL KARAR

Trump yönetimi Brunson’un bırakılmamasını bahane ederek Türkiye’ye karşı yaptırım hamlesini başlattı. ABD, Brunson’un gözaltına alınıp tutuklanmasında bakanlıkların taşıdığı sorumluluktan dolayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı yaptırım kararı aldı. Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ABD’deki mal varlıkları bloke edilirken, ABD’li kişi ve kurumların bu kişilerle iş yapmasına engel getirildi.

Ardından ABD Senatosu F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul’da da 87’ye karşı 10 oyla onayladı.

İPLER İYİCE GERİLDİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade edilmemesi, ABD’nin PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye yaptığı silah yardımı ve lojistik desteği nedeniyle zaten bozuk olan Türk-Amerikan ilişkileri Brunson krizi ve ABD’nin skandal yaptırım kararı ile daha da gerildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks