Alman devleti 8’i Türk 10 ırkçı cinayet işleyen Nazi terör örgütü NSU davası.

NSU’ya derin karartma

NSU’ya derin karartma.

Alman devleti 8’i Türk 10 ırkçı cinayet işleyen Nazi terör örgütü NSU davasında piyonlara ceza vermekle yetindi. Ucu Alman istihbaratını gösteren şüphelerin üzerine gidilmeden örgütün hayattaki tek üyesi Zschaepe’ye ömür boyu hapis cezası verilerek dava bitirildi.

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları gerçekleştirmekten yargılan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde 5 yılı aşkın süredir devam eden dava sonucunda ömür boyu hapse mahkûm edildi. Karar müdahil avukatların ve kurban yakınlarının tepkisini çekerken, NSU’yu yalnızca 5 kişilik bağlantıları olmayan bir hücre olarak lanse eden Alman yargısı sınıfta kaldı.

Tombik

Nazi ölüm listesindeki isimlerden biri olduğu belirlenen Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya’da Zcshape gibi 1000 NSU üyesinin bilindiği halde hiç yargılanmadıklarını, daha önce NSU hücrelerinin kullanan Alman devletinin şimdi ekonomik ve sosyal baskılarla Türkleri göçe zorladığını söyledi.
Almanya’da 2000’li yılların başında 8’i Türk 9 göçmen birbiri ardına katledilirken şüphesili olarak aileleri sorgulandı. Alman medyası olayı ‘Türk mafyası, Türk töresi, Türk dönerci cinayetleri’ manşetleriyle tüm Türk toplumunu hedefe koydu. Ama ortaya çıktı ki katliamlar bir Alman Neo-Nazi örgütü NSU işiydi ve katiller Alman ajanlarından da destek aldı. Ortaya çıkarılmasalardı, aralarında Prof. Dr. Faruk Şen’in de yer aldığı 68’i Türk 88 kişiyi daha öldürecekleri infaz listeleri de vardı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks