Alanya’da turizm esnafı kepenk indirmeye başladı.

Alanya Posta Medya mikrofonlarına konuşan Alanya esnafı

Alanya çarşısı sessizliğe gömüldü.

Alanya’da turizm esnafı kepenk indirmeye başladı. Kış sezonunun gelmesi ile birlikte siftah bile yapamayan esnaflar kışın kepenkleri indirme kararı alıyor. Esnaflar ‘Böyle sakinlik görmedik” diyerek serzenişte bulundu.

  • Alanya Posta Medya mikrofonlarına konuşan Alanya esnafı 12 ay turizm çağrısı yapıyor. Kış sezonunun gelmesi ile birlikte ilçede bir çok esnaf kepenk indirdi. Mart ayına kadar kredi ve borçlarla geçimini sağlayacaklarını belirten esnaflar “Çarşıda in cin top oynuyor” sözlerine yer verdi. Yıllardır turizm çarşısında bu kadar boşluk görmediklerini belirten esnaflar turistlerin çarşıya yönlendirilmesini istiyor.
Tombik

‘TURİSTLER ÇARŞIYA İNMİYOR’

Kredilerle geçimini sağlayamaya çalıştıklarını belirten Esnaf Bayram Dursun ise, “ Çarşı bomboş turist yüzü görmez olduk. Kepenkler indirildi. Kruvaziyer gemileri geliyor turistler çarşıya inmiyor. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Kredilerle geçiniyoruz” dedi.

‘BORÇLARLA YAŞIYORUZ’

  • Hasan Hüseyin Teker ise, “Her hafta buraya kruvaziyer gemileri geliyor ve hiçbir esnaf yararlanamıyor. Çünkü büyük otobüsler turistleri alıp büyük centerlara götürüyor. Çarşı esnafı bu sebeple ızdırap çekiyor. Alanya’nın en büyük sorunlarından bir tanesi turizmin 12 ay yapılamaması. Ekim’den sonra sezon bitiyor Mart ayının ortasına kadar borç ve kredi kartları ile yaşamaya çalışıyorlar.

KEPENKLER İNDİRİLDİ

Hasan Sevim ise, “Artık turist çarşıya inmiyor. Çarşı esnafı çok mağdur. Yetkililer turistleri çarşıya yönlendirsin. Herkes siftahını yapsın. Valla kışın kapatacağız yoksa nasıl olacak. Çoğu dükkan zaten kapatıldı kepenkler indirildi” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks