Akşener ve Kılıçdaroğlu demokrasiye sahip çıkmak için 2019 seçimlerinde işbirliği mesajı verdi.

Nezaket ve hoşgörü olmalı mesajları.

İşte zirveden çıkan ilk sonuç.

Akşener ve Kılıçdaroğlu demokrasiye sahip çıkmak için 2019 seçimlerinde işbirliği mesajı verdi. ‘Hayır’ı koruyalım’ mesajının ön plana çıktığı buluşmada, siyasette ‘nezaket ve hoşgörü olmalı’ mesajları verildi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir araya gelirken görüşmede ‘hayır’ birlikteliğinin korunması ve sandık güvenliğinin korunmasında mutabık kalındı.

Görüşmede 16 Nisan referandumu için hayır blokunun oluşturduğu birliktelik ve o günden bugüne yaşananlar masaya yatırıldı. Her iki parti genel başkanı da alandan aldıkları izlenimleri paylaştı. “Hayır” birlikteliğinin oylarını korurken, “evet”in çözülmeye başladığı, 16 Nisan’da “evet” diyenlerin demokrasinin kötüye gittiği düşüncesiyle “hayır” diyenlere yaklaştığı tespiti yapıldı. Bu nedenle 2019 sürecinde de referandumda kullanılan dil ve üslubun kullanılması gerektiği belirtildi.

Tombik

Partilerin kurmayları ‘Hayır’ birlikteliğinin korunmasını ise şöyle ifade etti: Referandumdaki gibi muhalefetin ortak ilkeler etrafında hareket etmesi öngörülüyor. Parlamenter sistem, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı, adalet ve hukuk muhalefetin ortak paylaşımları olacak. AKP’nin seçim ve ittifaklara ilişkin yasayı meclisten geçirmesinin ardından parlamento ve Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olası somut ittifaklar partiler arasında görüşülüp karara bağlanacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks