AKP’lilerin oylarıyla kabul edilerek TBMM Genel Kurulu’na gönderilen torba teklifi.

Sınırsız yetki kafaları karıştırdı.

Sınırsız yetki kafaları karıştırdı.

AKP’lilerin oylarıyla kabul edilerek TBMM Genel Kurulu’na gönderilen torba teklifin 48’inci maddesine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçenin vergi gelirlerinden dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok önemli bir yetki daha verildi. Cumhurbaşkanı bütçeden, dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek. Bu konuda sınırsız yetkiyi düzenleyen madde, AKP’lilerin oylarıyla benimsenip torba yasaya konuldu. Düzenlemeye üç muhalefet partisinden sert itirazlar geldi.

Benzer Haber
1 3

İLLER BANKASI YETKİLİ

Tombik

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP oylarıyla kabul edilen ve TBMM Genel Kurulu’na gönderilen torba teklifin 48’inci maddesiyle, belediyelere bütçeden yapılan kaynak aktarım yöntemlerine yeni bir kalem daha ekleniyor. Mevcut düzenlemeye göre, belediyelere nüfus yoğunluğu ve gelişmişlik endeksine göre bütçenin vergi gelirlerinden kaynak aktarılıyor. Bu aktarımda nüfus yoğunluğu yüzde 80, il veya ilçenin gelişmişlik endeksindeki yeri yüzde 20 ağırlıkla etkili oluyor. Ayrıca il ve ilçelerin yüzölçümü, konut ve işyeri sayısı, altyapının durumu gibi değişkenler de dikkate alınıyor. Kaynak İller Bankası’na (İlbank) aktarılıyor ve İlbank bu ödeneğin yüzde 65’ini eşit şekilde, yüzde 35’ini ise nüfus esasına göre 2 taksitle belediyelere gönderiyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks