AK Parti’de milletvekili seçilen veya liste dışı kalan tüm isimler.

Devleti ve partiyi yönetecek ilk 140 makama çevrildi.

140 heyecanı.

AK Parti’de milletvekili seçilen veya liste dışı kalan tüm isimlerin gözü, devleti ve partiyi yönetecek ilk 140 makama çevrildi. Cumhurbaşkanı ve vekillerin TBMM’de yemin etmesinin ardından, yönetimde karar verici 140 görev için isim belirlenecek.

SEÇİM ve yeni hükümet sisteminin ardından taşlar yerinden oynayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarıyla çalıştığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye genel hatlarıyla aktardığı yeni sistemin adımları, yemin töreninin ardından atılacak. Bu arada çıkarılacak kanun hükmünde kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm hatlarıyla ortaya çıkmasını sağlayacak. Burada en merak edilen başlığı, tanımlanan yeni görevlere kimlerin getirileceği oluşturuyor. AK Parti’de milletvekili seçilen veya liste dışı kalan tüm isimlerin gözleri, devleti ve partiyi yönetecek ilk 140 makama çevrildi.

Tombik

YENİ GÖREVLER

Yeni yapıda ‘Cumhurbaşkanlığı kabinesi’ olarak adlandırılan 16 kişi, en az üç cumhurbaşkanı yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı’nda yer alan 9 kurulun başkanı, 4 ofis başkanı, TBMM başkanı ve başkan vekilleri, grup başkanı, grup başkanvekilleri ve bakan yardımcılarının kimler olacağı merak ediliyor. Bu kadrolara partinin eylül ayına kadar yapması gereken büyük kongresinin ardından belirlenecek 51 kişilik MKYK ile 16 genel başkan yardımcısı da katıldığında, toplam 140 kişilik büyük bir yönetim kadrosu yeniden belirlenecek. Ayrıca cumhurbaşkanıyla gelip gitmesi öngörülen büyükelçi, vali ve genel müdür düzeyindeki 500 bürokrat da hesaba katıldığında, 700 kişilik dev bir kadro yeniden oluşturulacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks