Afganistan’da 17 yıldır sahadaki durum konusunda yanlış bilgiler.

ABD 17 yıldır Afganistan konusunda yalan söylüyor.

Flaş iddia: ABD 17 yıldır Afganistan konusunda yalan söylüyor.

New York Times gazetesi, ABD’li yetkililerin, Afganistan’da 17 yıldır sahadaki durum konusunda yanlış bilgiler içeren raporlar yayımladığını ileri sürdü.

New York Times’ın haberinde, ABD’li yetkililerin, 2001 yılından bu yana Afganistan’daki durumun ilerleyişine dair abartılı ve yanlış raporlar yayımlayarak kamuoyunu yanlış yönlendirdiği belirtildi.

Tombik

ABD’nin, Afgan hükümetinin ülkenin yüzde 56’sını kontrol altında tuttuğunu ileri sürdüğüne işaret edilen haberde, bunun aksine hükümetin sadece yüzde 29’luk bir kısmı kontrol ettiği kaydedildi.

Afganistan’daki çatışmalarda 2 bin 200 ABD askerinin öldüğüne ve ABD’nin Talibanla mücadele ve ülkeyi yeniden inşa etmek için 840 milyar dolar harcadığına işaret edilen haberde, bu rakamın İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Avrupa’nın yeniden inşası için Marshall Planı çerçevesinde harcanan rakamdan daha fazla olduğu vurgulandı.

Detaylar, Haber Lİnki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks