ABD’nin, terör örgütü PYD’ye verdiği silah desteğinden dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanabileceği.

‘ABD, PYD’ye verdiği silahlardan dolayı yargılanabilir’.

Uzmanlar, PYD’ye verdiği silah desteğinin uluslararası hukuka aykırılığı nedeniyle ABD’nin uluslararası mahkemelerde yargılanabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar ABD’nin, terör örgütü PYD’ye verdiği silah desteğinden dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanabileceğini belirtiyor.

Tombik

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin’deki terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, ABD’nin PYD’ye verdiği silah desteğini bir kez daha gündeme getirdi. ABD’nin, birçok ülkenin terör listesinde bulunan PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah desteği, kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

ABD’nin silah desteğinin hukuki boyutunu AA muhabirine değerlendiren uzmanlar, bu durumun gelecekte uluslararası mahkemelere taşınabileceğine işaret etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, ABD ve Avrupa Birliği’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini hatırlatarak, PYD’nin, PKK tarafından kurulan ve yönetilen bir örgüt olduğuna dair kuşku bulunmadığını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks