ABD’de çok sayıda polisin görevini bıraktığı ortaya çıktı.

Polisler istifa etmeye başladı.

ABD’de şok: Polisler istifa etmeye başladı.

ABD’de George Floyd’un polisin orantısız güç uygulaması sonucunda yaşamını yitirmesiyle birlikte başlayan gösteriler birçok insanı da harekete geçirdi. Olayların başlamasından bu yana ABD’de çok sayıda polisin görevini bıraktığı ortaya çıktı.

ABD’nin Minneapolis kentinde 3 hafta önce bir polisin boğazını diziyle sıkarak öldürdüğü George Floyd’un ardından başlayan gösterilerle ilgili flaş bir detay ortaya çıktı.

ABD polisinin göstericilere sert müdahalesi, sistematik ırkçılık ve ABD Başkanı Donald Trump’ın olayları körükleyen mesajları üzerine ülke genelinde çok sayıda polisin görevini bıraktığı açıklandı.

CNN, gösterilerin etkisini yitirmesiyle birlikte birçok polis teşkilatının eleman bulmada sorun yaşadığını ve bölgelerde kriz yaşandığını aktardı.

CHAUVIN’İ MEKTUPLA ELEŞTİRDİLER

George Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te en az 7 polisin istifa ettiği açıklandı. Belediye sözcüsü yaklaşık 6 polis memurunun da görevini bırakma sürecinde olduğunu duyurdu. Minneapolis’teki 14 polis memurunun, ikinci derece cinayetle yargılanan eski ekip arkadaşları Derek Chauvin’i eleştirdikleri bir mektup yazdıkları da ortaya çıktı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks