ABD tarafından Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaş.

ABD medyasından 'yuh artık' dedirten Türkiye yalanı

Bunun adı namussuzluk! ABD medyasından ‘yuh artık’ dedirten Türkiye yalanı.

ABD tarafından Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaşın medyadaki aktörlüğünü haber sitesi Bloomberg üstlendi. Bloomberg döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayı Türkiye’nin en güçlü olduğu bankacılık sektörüne bulaştırmak için adeta elinden geleni yapıyor.

Bloomberg, cuma günü aşırı dalgalanma nedeniyle bankaların saniyelik kapatmasını sektörde ciddi bir sorun çıkmış gibi “Dolar talebini karşılayamayan bankalar BDDK ile acil toplantı yapacak” şeklinde asılsız bir haberle dünyadaki yatırımcılarına duyurdu. Haber anında sosyal medyada 2001 krizine benzetilerek algı operasyonlarına dönüştü.

Tombik

Ajansa yalanlama ise gecikmedi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği ve Finansal Kurumlar Birliği ajansın sabah saatlerinde geçtiği toplantı haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Edinilen bilgilere göre, haberle ilgili kamu kurumları inceleme başlattı.

Türkiye’nin yaşadığı kur saldırısından medet uman bir başka medya kuruluşu da Financial Times. Geçmişte de defalarca algı operasyonlarının merkezinde yer alan gazete, önceki gün TL’nin aşırı değer kaybetmesinde önemli rol üstlendi. Financial Times, Avrupa Merkez Bankası’nın Türkiye’de faaliyetleri olan BBVA, BNP Paribas ve UniCredit gibi bankaların TL’deki zayıflık nedeniyle Türkiye riskinden endişelendiği belirtti. Ancak haber Avrupalı bankalar tarafından yalanlandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks