ABD, Çin, Irak, Rusya ve Türkiye’den 13 şirket ve vatandaşa yaptırım kararı alındığını açıkladı.

ABD'den yeni yaptırım kararları.

1.675

ABD’den yeni yaptırım kararları: Türkiye, Rusya, Çin ve Irak…

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran, Kuzey Kore ve Suriye’ye karşı uygulanan kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi kanunu kapsamında Çin, Irak, Rusya ve Türkiye’den 13 şirket ve vatandaşa yaptırım kararı alındığını açıkladı.

Sponsor reklam alani
  • ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin, Irak, Rusya ve Türkiye’den 13 şirkete yaptırım kararı alındığını bildirdi.

Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada “ABD, İran, Kuzey Kore ve Suriye yönelik uygulanan kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi kanuna (INKSNA) uygun olarak Çin, Irak, Rusya ve Türkiye’den 13 yabancı şirket ve vatandaşa karşı yaptırımları uygulamaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

  • Çin ve Türkiye’den 5 şirketin ‘İran’ın füze programına destek’ suçlamasıyla kara listeye alındığını belirten Pompeo, bir Çin vatandaşını da Pakistan’a silah programı için çifte amaçlı ürün sağlamakla suçladı.

Pompeo’nun açıklamasında, kara listeye hangi Rus şirket ve vatandaşlarının dahil edildiğine dair ayrıntı yer almadı.

Detaylar, HAber Linki

Vatandaş Yorumları 0
Düşüncelerinizi paylaşın
Etik kurallar gereği yorumunuz incelenip yayınlanacaktır.
İlk yorumu siz yazın (Etik Kurallar Gereği Yorumunuz İncelenip Yayınlanacaktır)

🎵 Müzik dinler misin?
Hoşlandığın şarkıyı ya da sanatçıyı yaz:

▲ Keşfet
GTM-W3RBD52X
…