Türkiye’nin ‘deprem yılları’ olarak adlandırdığı dönem.

Türkiye ardı ardına deprem haberleriyle sarsılacak.

Korkutan açıklama: Türkiye ardı ardına deprem haberleriyle sarsılacak.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İran’ın Hoy kentindeki depremin Van’da yıkıma ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmasının utanç verici olduğunu söyledi. Türkiye’nin ‘deprem yılları’ olarak adlandırdığı dönemden geçtiğinin altını tekrar çizen Ercan “Türkiye bundan sonra da ardı ardına deprem haberleriyle sarsılacak” dedi.

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi, İTÜ Maden Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Van’da yıkıma ve ölüme sebep olan İran’ın Hoy kentindeki depremle ilgili “Bu büyüklükteki depremin Türkiye Cumhuriyeti’nde öldürücü olması utanç vericidir. Buradaki halkımızın oturdukları yapılar 3 bin 500 yıl önceki Hitit dönemindeki yapılardan daha kötüdür” ifadelerini kullandı.

Tombik

‘DEPREM YILLARI’

Türkiye’de beş yıldır 2019-2022 arasının ‘deprem yılları’ olacağını sürekli yinelediğini söyleyen Ercan, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Bu depremler ola geliyor. Türkiye bundan sonra da ardı ardına deprem haberleriyle sarsılacak” dedi.

“DEPREMLE RAHATLIYOR”

Akhisar, Manisa, Sındırgı, Bigadiç, Balıkesir arasında gerginliği 15 yıldır izlediklerini, bu gerginliğin 6 ya da daha büyük bir depremle boşalmasını beklendiğini ve sarsıntıların süreceğini söyleyen Ercan şunları ifade etti:

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks