ABD’de Gates Vakfı’nın virüsün Çin’in Vuhan bölgesinden yayılıp dünyayı saracağını simülasyonla göstermiş.

Gates Vakfı, coronavirus çıkmadan 3 ay önce ilacının patentini almış.

Gates Vakfı, coronavirus çıkmadan 3 ay önce ilacının patentini alıp yayılma simülasyonu hazırlamış!

Çin’de öldürücü virüs daha ortaya çıkmadan üç ay önce ABD’de Gates Vakfı’nın virüsün Çin’in Vuhan bölgesinden yayılıp dünyayı saracağını simülasyonla göstermiş. Bu kadar da rastlantı olabilir mi diyebilirsiniz ancak daha da ilginç olanı koronavirüs virüsü daha ortada yokken bu vakıf, virüs için yapılacak ilacın patentini bile almış.

Çin’de başlayıp yayılan koronavirüs salgını gündemdeyken çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Gates Vakfı’nın yaklaşık 3 ay önce, dünyayı saracak olası bir virüs salgınıyla ilgili bir çalışma yaptığı ve yayılma durumunu analiz eden bir simülasyon hazırladığı öğrenildi.

Tombik

Dünya Ekonomik Forumu ve Bill and Melinda Gates Vakfı’yla ortaklığı olan John Hopkins Center for Health Security’nin 18 Ekim 2019’da New York’te düzenlediği etkinlikte virüs salgınıyla ilgili pandemik simülasyon çalışması yapıldığı öğrenildi.

Çalışmanın Çin’in Vuhan bölgesinde ilk hastalık vakasının bildirilmesinden yaklaşık altı hafta önce yapılması ilginç bulundu. Virüsün dünyada yayılma hızını ve olası yayılma bölgesini gösteren simülasyonda, Türkiye’nin etkilendiği görülüyor. Çalışma “Koronavirüsten haberleri var mıydı?” sorusunu gündeme getirdi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks