ABD Başkanı Donald Trump Suriye’yi vurma emri verdiğini açıkladı.

Trump: Suriye’ye saldırı emri verdim!

Trump: Suriye’ye saldırı emri verdim!

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’yi vurma emri verdiğini açıkladı. Trump, Fransa ve İngiltere’nin ABD ile güçlerini birleştirdiğini ifade etti.

Suriye Duma’da kimyasal saldırıda bulunduğu iddialarıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı. Trump Suriye’yi vurma emri verdiğini belirterek, “Kısa bir süre önce, ABD Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın askeri üstlerinin vurulması emrini verdim. Fransa ve İngiltere Silahlı Kuvvetleri ile kombine bir operasyon şu anda devam ediyor.” dedi. Trump, geçtiğimiz hafta sonu Suriye’deki katliamın “Rejim tarafından kullanılan kimyasal silahların kullanımında kayda değer bir artış oldu. Kötülük ve aşağılık saldırılar anneleri ve babaları, bebekleri ve çocukları acı içinde patlatmayı ve havaya uçurmayı bıraktı. Bunlar bir erkeğin eylemleri değildir. Onlar bir canavarın suçlarıdır” ifadesini kullandı.

Tombik

FRANSA VE İNGİLTERE DE KATILDI

Dünyada kimyasal silahların yasaklandığına değinen Trump, “Bu akşam giriştiğimiz harekatın amacı, kimyasal silahların kullanımına, üretilmesine ve dağıtılmasına karşı güçlü bir engel koymak. Bu engeli kurmak ABD’nin de ulusal önceliklerinden biri” dedi. Trump, Duma’da kimyasal silahların kullanılmasının önemli bir askeri gerginlik yarattığını söyledi ve Fransa ile İngiltere’nin de bu operasyonda ABD’ye katıldığını belirtti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks