Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Yargıcı Nicolas Guillou.

Yargıç Nicolas Guillou

3

Yargıç Nicolas Guillou

ABD’nin yaptırım listesine alınan ve bu nedenle günlük hayatı felç olan yargıç, Fransız yargıç Nicolas Guillou. Kendisi, UCM’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama kararı veren heyetine başkanlık etmiştir .

🇺🇸 ABD’nin Yaptırımı ve Sonuçları

Yargıç Guillou, ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım listesine (kara liste) alınmıştır. Bu durumun günlük hayatında yol açtığı sonuçlar şöyle sıralanmaktadır :

Ödeme Sistemlerinin Çökmesi: ABD merkezli Visa ve Mastercard gibi ödeme sistemleri, Guillou’ya ait tüm banka ve kredi kartlarını bloke etmiştir.

Dijital Hizmetlere Erişimin Kesilmesi: Kartlarının çalışmaması nedeniyle Amazon, Airbnb, Booking.com gibi uluslararası platformlardan alışveriş yapamamakta ve rezervasyon gerçekleştirememektedir .

Yaşanan Zorluk: Guillou, yaşadığı bu durumu “30 yıl geriye, dijital öncesi dünyaya dönmek gibi” ve “bir hakim olduğu halde kendisine bir suçlu gibi davranılması” şeklinde tanımlamıştır .

🌍 Siyasi ve Diplomatik Boyut

Hedef Gösterme: ABD Başkanı Donald Trump, daha önce de federal yargıçları hedef alan açıklamalar yapmış ve bazı yargıçların görevden alınmasını talep etmişti. UCM’ye yönelik bu yaptırımlar, bu politikanın uluslararası bir uzantısı olarak değerlendirilmektedir .

Diplomatik Girişim: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptırımların kaldırılması için ABD makamlarına yedi ayrı mektup göndermiş, ancak Washington’dan henüz olumlu bir yanıt alınamamıştır .

📝 Yargıç Guillou’nun Açıklaması

Yargıç Guillou, yaşadıklarının sadece kişisel bir sorun olmadığını, yargı bağımsızlığına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu vurgulamıştır:

“Eğer savcılar dava açmaktan, avukatlar savunma yapmaktan, yargıçlar da hüküm vermekten korkuyorsa… artık demokrasi yok demektir.”

Özetle, kredi kartlarının kesilmesi ve küresel hizmetlere erişim engeli ile karşı karşıya kalan kişi, Fransız Yargıç Nicolas Guillou’dur.

Haber Veriyoruz