77 milyon liralık yatırımla Çayırova’da dev bir fabrika kuran Adel Kalemcilik.

Afrika’da 5 çocuktan biri Adel kullanacak.

77 milyon liralık yatırımla Çayırova’da dev bir fabrika kuran Adel Kalemcilik, Ortadoğu ve Afrika pazarına odaklandı. Genel Müdür Hizaler, “Bu pazarlarda 5 çocuktan biri Adel kullanacak” dedi.

PINAR ÇELİK NAAnadolu Grubu’nun kırtasiye markası Adel Kalemcilik’in Genel Müdürü Evrim Hizaler, bilinenin aksine dünyada kağıt ve kalem kullanımının düşmediğini her yıl yüzde 15 seviyesinde artış gösterdiğini söyledi. Türkiye’de 25 milyon öğrenci olduğunu ve en yoğun kalem kullanımının ilköğretim döneminde olduğunun altını çizen Hizaler, “6 milyon ortaöğretim öğrencisi var. Türkiye’de öğrenci sayısı son 5 yılda yüzde 13 arttı. Bu artışta en büyük pay, son 5 yıldaki yüzde 48 artış ile üniversite öğrencilerine ait. Söz konusu artış, kırtasiye ürünlerine yönelik talebe de olumlu yansıdı. Türkiye kırtasiye pazarı 2 milyar TL’ye ulaştı” dedi. Türkiye dışında Ortadoğu ve Afrika ülkelerine odaklandıklarını söyleyen Hizaler, amaçlarının Mısır, İran ve Güney Afrika’da okul çağındaki her 5 kişiden 1’ine Adel markalı kırtasiye kullandırmak olduğunu söyledi. Oyuncak markaları Adeland için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını dile getiren Hizaler, oyuncak karakterlerinin bilinirliğini artırmak ve lisanslı karakter yaratmak için çizgi film işine de gireceklerini, oyuncak işinde 1 milyon dolarla başladıkları pazarda iki yılda 10 kat büyüdüklerini söyledi.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks