600 dönüm büyüklüğünde araziyi bünyesinde toplamış…

Kanal İstanbul güzergahı daha açıklanmadan 600 dönüm arazi toplamış!

Kanal İstanbul güzergahı daha açıklanmadan 600 dönüm arazi toplamış!

  • Babacan Holding’in Kanal İstanbul güzergahı henüz açıklanmadan bölgeden arazi toplamaya başladığı, güzergah açıklandığında ise 600 dönüm büyüklüğünde araziyi bünyesinde toplamış olduğu ortaya çıktı.

AKP’nin hız verdiği Kanal İstanbul projesinde bölgedeki arazilerin sahipliğine dair tartışmalar devam ediyor.
Katarlıların bölgede büyük araziler satın aldığına dair bilgilerin ardından bir detay daha ortaya çıktı. Babacan Holding, daha Kanal İstanbul güzergahı açıklanmadan 6 yıl önceden itibaren bölgede arazi toplamaya başlamış, 600 dönüm araziyi satın almış.

Tombik

ADRESE TESLİM ‘TAHMİN’

2018’in mart ayında Hürriyet’te yayımlanan habere göre, Babacan Holding, 2012 yılından itibaren Kanal İstanbul güzergahından arsa toplamaya başlamış. Kanal İstanbul güzergahı Ocak 2018’de açıklandığında Babacan Holding’in elindeki arsa büyüklüğü 600 bin metrekareye kadar ulaşmış bile. Söz konusu haberde Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan’ın yaptığı şu açıklamaya da yer veriliyor: “İşimizin ham maddesi arsa. Her 5 yılda bir şirketimizin yol haritasını çıkarıp o yönde hamle yapıyoruz. Arazi geliştirme konusuna odaklanan şirketimiz Kanal İstanbul çevresinde 6 yıldır arsa topluyor. Sazlıbosna, Şamlar, Dursunköy, Resneli, Hoşdere, Baklalı ve Balaban’da 600 bin metrekare arsamız var.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks