38. İstanbul Film Festivali kapsamında, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmen.

İstanbul Film Festivali'nde 186 film gösterilecek

İstanbul Film Festivali’nde 186 film gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 38. İstanbul Film Festivali kapsamında, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi sinemaseverlerle buluşacak.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, festivallerin hayata geçmesinin kolay olmadığını ifade ederek, İstanbul Film Festivali’nin 38’incisini düzenlemekten dolayı memnun olduğunu söyledi.

Tombik

Türkiye’den ve uluslararası arenadan özenle seçilmiş yapımların festival kapsamında izleyiciyle buluşacağını belirten Taner, “Özellikle dijitalleşme hayat pratiklerimizi, kültür sanata yaklaşımımızı ve tüm davranışlarımızı değiştirdi ama özünde bazı özlem ve ihtiyaçlarımızın 2019 yılında da aynı olduğuna inanıyorum. İKSV olarak, sinema ustalarının ve yeni yeteneklerin yapımlarını büyük ekranda, hakkını vererek, heyecan içinde izlemenin mutluluğunu mümkün kılmak için seve seve çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Taner, festivale katkıda bulunan sponsor firmalara ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Şerif Gören, Göksel Arsoy, Selda Alkor ve Jak Şalom “Onur Ödülü” alacak

İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, festival programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. Buna göre, festival filmleri Beyoğlu Atlas, Beyoğlu, Pera Müzesi, Nişantaşı Cinemaximum City’s, Gayrettepe Cinemaximum Zorlu, Kadıköy Rexx ve Kadıköy sinemalarında gösterilecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks