29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google, kullanıcılarına sürpriz bir Doodle hazırladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sürpriz Doodle! 29 Ekim mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sürpriz Doodle! 29 Ekim mesajları.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google, kullanıcılarına sürpriz bir Doodle hazırladı. Bu sabah tarayıcılarını açan kullanıcılar 29 Ekim için hazırlanan Türk bayraklı görsel ile karşılaştılar. Peki 29 Ekim ilk ne zaman bayram olarak kutlandı?

Google 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı atlamadı. Özel günler ve tarihler için ana sayfasında tasarımlar hazırlayan Google 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de özel bir Doodle hazırladı.

Tombik

29 EKİM NE ZAMAN BAYRAM OLARAK İLAN EDİLDİ?

Cumhuriyet ilan edildiği sırada henüz 29 Ekim günü bayram ilan edilmemiş, kutlamalar konusunda bir düzenleme yapılmamıştı; 29 Ekim gecesi ve 30 Ekim günündeki şenlikleri halk kendiliğinden organize etti. Ertesi yıl, 26 Ekim 1924 tarihli 986 numaralı kararname ile Cumhuriyet’in ilanının 101 pare top atılarak ve planlanacak özel bir programla kutlanmasına karar verildi. 1924 yılında yapılan kutlamalar, daha sonra yapılacak olan Cumhuriyet’in ilanı kutlamalarının başlangıcı oldu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks