2020’de 40 milyon kişi katarakt nedeniyle kör olabilir.

"2020'de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor."

‘2020’de 40 milyon kişi katarakt nedeniyle kör olabilir’Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alimgil, “2020’de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor.” dedi.

‘2020’de 40 milyon kişi katarakt nedeniyle kör olabilir’.

Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Alimgil, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kataraktın, yüzde 51 ile dünyadaki körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedenleri arasında yer aldığını belirterek, “Öyle ki 2020’de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor. Yine Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Türkiye’deki körlük nedenlerinin ise yüzde 50’si katarakt hastalığından kaynaklanıyor.” dedi.

Tombik

Prof. Dr. Alimgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göz bebeğinin arkasında yer alan göz merceğinin doğuştan ya da yaşlanma sonucu şeffaflığını kaybetmesi olarak tanımlanan kataraktın, en yaygın göz hastalıkları arasında yer aldığını belirtti.

Hastalığın, tedavi edilmediği takdirde çok ciddi sorunlar oluşturabileceğini ancak çok basit cerrahi müdahalelerle çözüme kavuştuğunu aktaran Alimgil, doğum kaynaklı kataraktın zararlarına dikkati çekti.

Doğuştan kataraktın, çok ciddi ve tehlikeli bir durum olduğunu, bazen annenin hamilelik sırasında geçirdiği hastalıklara, aldığı ilaçlara bağlı olarak bebeklerde katarakt oluşabileceğini dile getiren Alimgil, “Görme gelişimini olumsuz etkileyebilecek düzeyde olanların en kısa sürede ameliyat edilmeleri gerekir. Zaman geçirilir ise ileride düzeltilmesi mümkün olmayacak göz tembellikleri kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks