2018’in ilk yarısında gerçekleşen veri ihlalleri ile ilgili hazırlanan yeni bir rapor.

Dünya genelinde gerçekleşen 945 veri sızıntısı.

Dünya genelinde gerçekleşen 945 veri sızıntısı, 4,5 milyardan fazla verinin açığa çıkmasına neden oldu.

2018’in ilk yarısında gerçekleşen veri ihlalleri ile ilgili hazırlanan yeni bir rapora göre dünya genelinde gerçekleşen 945 veri sızıntısı, 4,5 milyardan fazla verinin açığa çıkmasına neden oldu.

2018’in Temmuz ayına kadar dünyada gerçekleşen veri sızıntılarının hem sayısında hem de şiddetinde artış olduğunu gösteren yeni bir rapor kaybolan, çalınan veya sızdırılan verilerin 2017’nin ilk yarısına oranla %133 arttığını ortaya koyuyor. Facebook ve Cambridge Analytica vakası da dahil olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik bu yıl gerçekleşen altı sızıntıda verilerin toplam %56’sının silindiğini ortaya koyan rapor, vakaların sayısı dışında şiddetlerinin de arttığını gösteriyor. 6 aylık süreçte her gün 25 milyondan fazla verinin ele geçirildiğinin altını çizen Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, veri sızıntılarına karşı şirketler için ideal veri stratejisi planını paylaşıyor.

Tombik

5 Yılda 15 Milyara Yakın Veri Sızdırıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks