2016 yılında sahne aldığı mekanda “Boş Vermişim Dünyayı” adlı şarkı.

El hareketi yapan sanatçı Zuhal Olcay

Zuhal Olcay’a hapis cezası.

2016 yılında sahne aldığı mekanda “Boş Vermişim Dünyayı” adlı şarkıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarlayarak söyleyen ve el hareketi yapan sanatçı Zuhal Olcay’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

11 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Tombik

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

İstanbul Kadıköy’de bir mekanda 5 Ağustos 2016 tarihinde sahne alan sanatçı Zuhal Olcay, “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkısını söylediği sırada müziğe uyumlu bir şekilde “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözler sarf etti. Olcay’ın bu sırada bir de el hareketi yaptığı belirtildi.

7 Ağustos tarihinde 155 Polis İmdat ihbar hattına yapılan şikayet üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nce sanatçının şarkı söylediği gecenin video görüntüleri incelenip düzenlenen evrakla birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

1 YIL 2 AY HAPSİ İSTENMİŞTİ

Daha sonra Zuhal Olcay hakkında, ‘alenen Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

“EL HAREKETİNİ İZLEYİCİYE YAPTIM”

Olcay savunmasında, sahnedeyken alkolü hazla kaçırdığını, Erdoğan’ın adının 3 kelimeden oluşması nedeniyle şarkıya uyarladığını ve kasıtlı bir durum olmadığını söylemişti. Şarkıyı söylerken yaptığı hareketi de Erdoğan’a değil, bir dinleyicinin kendisine laf atması üzerine yaptığını anlatmıştı. Alkolün verdiği etkiyle hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini belirten Olcay, suçlamayı kabul etmemişti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks