2 metre 23 santim uzunluğunda dikenli yılan balığı

Dikenli yılan balığı balıkçılara büyük panik yaşattı.

Dikenli yılan balığı balıkçılara büyük panik yaşattı.

Çanakkale Boğazı’nda sardalya avı için 50 metre derinliğe bıraktığı ağlardan, 2 metre 23 santim uzunluğunda dikenli yılan balığı çıktı. Kendisini de ısıran dikenli yılan balığı, balıkçılara şaşkınlık yaşattı. Dikenli yılan balığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne gönderildi.

2 metre 23 santim uzunluğunda dikenli yılan balığı

Çanakkale Boğazı’nda sardalya avlayan ‘Yılmazlar-5’ isimli gırgır teknesi, merkeze bağlı Güzelyalı köyü açıklarında yaklaşık 50 metre derinliğe ağlarını bıraktı. Güverteye toplanan ağların haznesinden kasalarca sardalya balığı çıktı.
Sardalya balıkları arasında görülen ve latince adı ‘Ophisurus serpens’ olan 2 metre 23 santim uzunluğundaki dikenli yılan balığı, gemicileri hem korkuttu hem de şaşırttı. Dikenli yılan balığının, kendini ısırması da ilginç görüntüler oluşturdu.

Teknenin kaptanı Halilcan Çiftçi, “Güzelyalı açıklarında yaklaşık 50 metre derinlikte sardalya avı yaparken ağın içinden bu balık çıktı. Bu, yılan balığının farklı, kendini ısıran, saldırgan bir cinsiymiş. Biz de ilk kez görüyoruz ve şaşırdık. 25 kişilik tayfamız var.

Herkes fotoğraf çekmek istedi. Ama korkanlar da oldu, şaşıranlar da. Yeni bir tür olduğu için satmak ya da denize atmak yerine incelenmesi için yetkililere haber verdik. Düşündüğümüz gibi de oldu. İncelemeye aldılar balığı” dedi.

Teknenin kaptanı Halilcan Çiftçi, “Güzelyalı açıklarında yaklaşık 50 metre derinlikte sardalya avı yaparken ağın içinden bu balık çıktı. Bu, yılan balığının farklı, kendini ısıran, saldırgan bir cinsiymiş.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks