Zam fırsatçıları Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri sonucunda yakayı ele vermeye başladı.

Fırsatçı 131 şirket yakayı ele verdi.

Fırsatçı 131 şirket yakayı ele verdi.

Star’ın gündeme getirdiği zam fırsatçıları Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri sonucunda yakayı ele vermeye başladı. Bakan Pekcan 41 bin 821 ürünün denetlendiğin belirterek “131 firmanın bin 296 ürün için haksız fiyat artışı yaptığını tespit ettik” dedi. Pekcan 680 üründe ise gramaj hilesi tespit ettiklerini söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ‘Yerli Üretim’ logosunun tanıtımını dün düzenlediği basın toplantısıyla yaptı. Bakan Pekcan, Star’ın gündeme getirdiği zam fırsatçılarının denetimler sonucunda yakayı ele vermeye başladığını duyurdu. Pekcan’ın verdiği bilgiye göre son dönemde 2 bin 499 firmanın 41 bin 821 ürün denetlendi. Bakan Pekcan “131 firmanın bin 296 ürün için haksız fiyat artışı yaptığını tespit ettik. 680 üründe de fiyat etiketinde, gramajda oynamalar gibi mevzuata aykırılık bulundu. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya yetkilerimiz çerçevesinde devam ediyoruz” dedi.

Tombik

18 BİN ŞİKAYET GELDİ

Kendilerine ulaşan 18 bin başvurunun genelde marketlerdeki ürünlere yönelik olduğuna işaret eden Pekcan, bu şikayetleri anında değerlendirerek gerekli tespitleri yaptıklarını söyledi. Pekcan, ilgili firmaların savunmalarını istediklerine dikkati çekerek, gerekli cezaları da kestiklerini, bu konuda hiçbir tolerans göstermeyeceklerini dile getirdi. Firmalara 6 bin 97 liradan 69 bin 86 liraya kadar ceza kesme yetkilerinin olduğunu söyleyen Pekcan, bunu 10 katına kadar da çıkarma yetkilerinin bulunduğunu ifade etti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks