Dolar ve Euro’daki yükselişi fırsat bilen bazı pastaneler ve tatlıcılar.

Ağzımızın tadını kaçırdılar.

Ağzımızın tadını kaçırdılar.

Dolar ve Euro’daki yükselişi fırsat bilen bazı pastaneler ve tatlıcılar ürün fiyatlarını arttırdı. Dondurma, tatlı ve pasta çeşitlerine yüzde 20 zam uygulayan bu işletmeler, şimşekleri üzerine çekti.

Buğra Kardan Dövizdeki rekor artışları öne süren fırsatçı pastaneler ve tatlıcılar zam yarışına girdi. Şerbetli ve sütlü tatlılardan dondurmaya, pastaya kadar pek çok ürünün bedelini yüzde 15-20 arttıran bu işletmeler eleştiri oklarının hedefinde. Şu aşamada dondurmanın kilogramının 60 liradan, topunun 6 liradan; pastanın bütününün 100 liradan, diliminin 18 liradan satışa sunulmasına anlam verilemiyor. Sütlü tatlılardan tavukgöğsü ile kazandibinin porsiyonunun 15 liradan; şerbetli tatlılardan fıstıklı baklavanın 10 liradan, şöbiyetin 11 liradan, burma kadayıfın 11 liradan fiyatlanması da tepki uyandırıyor.

Tombik

HİLECİLERE DİKKAT

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, kur dalgalanmalarının ardından pek çok ürünün bedelinin tavana vurduğuna işaret etti. Ağaoğlu, “Ne yazık ki bu sıkıntılı dönemde devreye giren hileci firmalar da yüzde 100’e varan zamlarla bütçeleri sarstı” dedi. Dondurma ile şerbetli tatlı türlerinin pahalıdan satılmasının etik olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, “Ülkemizde üretilen bu ürünlerin faturaları şişirmesi anlaşılır değil. Soruna derhal müdahale edilmelidir. Önlemler alınmalı, denetimler artmalıdır” çağrısı yaptı.

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks