Yüzen piramitler şehri olarak tanımlanan Wayaland.

Geleceğin Şehri: Wayaland.

Geleceğin Şehri: Wayaland.

Yüzen piramitler şehri olarak tanımlanan Wayaland, Mimar Pierpaolo Lazzarini tarafından tasarlandı. Halen konsept aşamasında olan proje, bir kitle fonlaması kampanyası ile hayata geçirilecek. Maya ve Japon mimarisinden esinlenerek tasarlanmış olan Wayaland, piramit biçiminde inşa edilmiş yüzen yapılardan oluşacak.

Eşsiz Bir Yaşam Alanı.

Tombik

Yüzen piramitler şehri olarak tanımlanan Wayaland.

Piramit biçimindeki yüzen yapılardan oluşacak olan Wayaland şehri, eşsiz bir yaşam alanını insanlara sunacak. Farklı boyutlarda inşa edilecek olan bu piramitler çeşitli amaçlara hizmet edecek. Bazıları ev ve otel amaçlı kullanılırken, bazıları da seralar, sinemalar gibi hizmet sektöründe değerlendirilecek. En büyük piramitin su üzerinde 30 metre yüksekliğinde olması planlanıyor.

Wayaland piramitleri, karbon fiber, çelik ve cam elyafı ile inşa edilecek. İçerisinde su altı yatak odaları da bulunacak olan piramitler, geniş yüzen platformların üzerine yerleştirilecek ve motorlarla taşınacak. Her bir Wayaland piramidi, çatısında yer alan güneş panelleri ve su türbinleri ile elektrik alacak.
Şimdilik düşünce aşamasında olan bu projeyi Mimar Pierpaolo Lazzarini en kısa zamanda gerçekleştirmeyi hedefliyor. İlk ve en küçük Wayaland piramidini inşa etmek için 350.000 Euro’ya ihtiyaç duyulacağı söyleniyor. Bir kitle fonlaması ile parayı elde etmeyi hedefleyen Pierpaolo Lazzarini, bu piramitler içerisinde yer alacak olan otellerde konaklamanın 1000 Euro civarında olmasını planlıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks