Yüksek düzeyde uranyum zenginleştirmesi.

İran nükleer antlaşma müzakereleri başladı

İran Nükleer Antlaşma müzakereler başladı ancak daha yüksek düzeyde uranyum zenginleştirmesi istemesi gündemde.

Perşembe günü Viyana da başlayan İranlı ve ABD li müzakereciler ile yapılan görüşmeler de 2015 yılında geri çekilen nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması görüşülüyor.

  • Ancak İran bu müzakerelere yanaşmaktansa uranyum zenginleştirme programının daha ileri taşımak istiyor.

Bu hassa süreçte Başkan Joe Biden ve yönetimindekiler anlaşmanın tek taraflı olarak geri çekilmesini talep etmekte. İran ise geçen pazar günü Natanz nükleer tesisine yapılan saldırıdan dolayın tedirgin ve işler karışacak gibi görünüyor.

İran, İsrail’in “nükleer terörizm” dediği duruma uranyumu% 60 saflığa kadar zenginleştirmeye başlayacağını duyurarak yanıt verdi – mevcut maksimum olan% 20’den büyük bir adım.

İsrail’in İran karşı başlatttığı Nükleer Terörizm dediği ve saldırıdan sorumlu tutultuğu için İranın buna karşılık olarak mevcut yüksek düzeyde uranyum zenginleştirme oranını % 20 den % 60 çıkarma talebinde bulunması öngörülüyor.

  • % 60 zenginleştirilmiş uramyum ile teknok olarak silah kalitesi % 90 veya üzeri bir bomba geliştirme ihtimali bulunmakta. Ayrıca bu stoklara sahip olduğu içinde bu ihtimalin yüksek olabileceğin düşünülmükte.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks