Madde bir araçtır. Madde bir dönüşüm ve yenilemedir.

Madde zimmete geçirilmez.

Bir toplum bir bireyden neden vergi alır…

Beyninizi çıkarın masaya koyun hatta mümkünse kalbinizi de çıkarın…

  • Ve her ikisine de bakın. Bakın bakalım aynısını üretebilecek misiniz.

Zaman boyut değiştirmez iken insanın yaptıkları maalesef zamanda boyut değiştirmeye başladı. Çünkü yeni enerji kaynakları, yeni enerji dalgaları ve yeni bir algılama ortaya çıktı.

  • Ama siz halen bir ekonomik sıkıntı içerisindesiniz. Beyniniz sürekli ekmek ve su ile meşgul edildi. Açlık ile tehdit edildi. Nefis ile yargılandı, Namaz ile tartışıldınız…

Siz bunlar ile uğraşırken daha doğrusu size bunları enjekte edenleri görmez iken onlar şuan da sizin bir kopyanızı oluşturdu. Yani size de ihtiyaçları kalmadı.

Peki bu insanlar nasıl ilerlediler. Bu uçuk kaçık ve hayalci teorileri nasıl gerçeğe dönüştürdüler.

Hiç düşüdünüz mü aslında siz kendiniz için nefes almıyorsunuz…Siz madde için nefes alıyorsunuz. Yaşamanız bile madde ile alakalı.

Maddenin ne olduğunu anlamadı iseniz veya bilmiyor iseniz artık size ne diyebilirim ki…

  • Fizik bir maddedir ancak bunu şekillendirme ve insan kullanımına açma onu farklı bir madde moduna sokar. Yani karşılık…Madde işlendiğinde karşılık bekler çünkü emek ve zaman harcanır. Bu emek ve zaman (Zaman kısıtlığı olduğu için değerlidir) karşılığında başka bir madde başka bir karşılığı oluşturur…
  • Bu bir döngüdür. İşte bu döngünün sağlanabilinmesi için birey topluma vergi denen yani ürettiğinin dönüşümünün olabilmesi için bunun bir kısmını paylaşır.
  • Bu paylaşımın ona geri dönmesi gerekmektedir. Ancak o zaman daha fazla üretim daha fazla ilerleme kaydediler.

Bugün dünyaya hükmedenler bunu başarmışlardır. Ama biz asla…

Bireyin emeği zamandır, zaman bir kavramdır. Bu kavramanın gelişmesi için yenilenmesi gerekmektedir.

  • Bireyden aldığınızı ona geri vermez iseniz yani bir dönüşüm sağlamaz iseniz gelişemezsiniz.

Konunun özü ve kısacası vergi bir paylaşım ise bu paylaşımın vergiyi verene geri dönmesi halinde toplum kalkınır. Ama toplum bunu paylaşmaz ve bu toplumdaki bazı insanlar işlenmiş maddeyi zimmetine geçirir veya başka bireylere aktarır ise maalesef ilerleme kaydedemezsiniz.

Bu durum insanların emeğinizi, onların zamanlarını ve hayatlarını çaldığınızı ortaya çıkarır.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks