Yeşil Dedektör mobil uygulamasında depolanan ihbar bilgilerine sızıldığı iddiası.

Yeşil dedektöre sızdılar.

Yeşil dedektöre sızdılar.

Sigara içilmesi yasak alanlardaki ihlallerin önlenmesi amacıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından geliştirilen Yeşil Dedektör mobil uygulamasında depolanan ihbar bilgilerine sızdığını iddia eden kişi ya da kişiler Antalya’da bazı bar, restoran ve kafe sahipleriyle irtibata geçti. Vatandaş tarafından yapılan ihbarları denetim öncesi bildirme vaadiyle 2 bin ile 10 bin TL arasında para topladı.

Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi ile entegre çalışan Yeşil Dedektör mobil uygulaması tarafından depolanan ihbar bilgilerine sızıldığı iddiası Lara sahil bandında faaliyet gösteren bazı işletmecilerin polise yaptığı ihbarla ortaya çıktı. Skandalın detaylarını Hürriyet muhabirine anlatan işletmeci S., şu bilgileri verdi: “İşletmeme gelen şahıs sigara denetimleri ile ilgili konuşmak istediğini söyledi. Ben de kapalı alanda sigara içilmesine izin vermediğimizi söyledim. Şahıs her işletmenin ceza yeme riski ile karşı karşıya olduğunu, özel bir yazılımla Alo 184 ve Yeşil Dedektör’e yapılan ihbarları denetim ekipleriyle eşzamanlı görebileceğimi iddia etti.”

Tombik

DENETİM EKİBİYLE AYNI ANDA

“Önce iddianın gerçek dışı olduğunu, dolandırılmaya çalışıldığımı düşündüm. Fakat şahıs yanında getirdiği bilgisayarla Antalya genelinde yapılan ihbarların listesini gösterdi. Hatta sistemin çalışıp çalışmadığını test edebileceğimi de söyledi. Yazılımı satın almak istersem 10 bin TL, aylık kullanmak istersem de 2 bin TL ödemem gerektiğini vurguladı. Uygulamanın yasadışı olduğunu düşündüğüm için teklifi geri çevirdim. Başka bir işletmeci arkadaşımın ise teklifi kabul ettiğini ve işletmesine yönelik ihbarları denetim ekipleri ile aynı anda görebildiğine bizzat şahit oldum.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks