Yeni bir torba kanun ile birlikte abonelik sözleşmelerinin dijital ortamda iptal edilmesinin önü açıldı.

Abonelikler internetten iptal edilebilecek.

Sonunda: Abonelikler internetten iptal edilebilecek.

Beklenen oldu ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir torba kanun ile birlikte abonelik sözleşmelerinin dijital ortamda iptal edilmesinin önü açıldı.

Bugüne kadar telefondan televizyon hizmetlerine kadar birçok işlem dijital ortamda başlatılabilirken iptal işlemi ne yazık ki fiziksel olarak yapılması gereken bir işlemdi. Birçok kullanıcıyı canından bezdiren ve ‘faks çekmeye’ kadar giden anlamsız zorunluluklar gerektiren bu durum koronavirüs süreci ile dijitale taşındı. Birçok kullanıcının evinden çıkamaması ya da abone merkezlerine gidememesi ile sektörde talep edilen dijital ortamda abonelik iptali sonunda hayata geçti. Bu aboneliklerin başında dijital televizyon platformları ve GSM abonelikleri bulunuyor.

Büyük şirketlerin kullanıcıyı yokuşa sürmek için kullandıkları iptal işlemi artık internet ve dijital ortamlarda yapılabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren yeni torba yasa düzenlemesi sayesinde abonelik iptali de elektronik ortamda yapılabilecek. Elektronik Haberleşme Kanunu’nunda yapılan değişikliklerle elektronik ortamlarda yapılacak sözleşmelerde başvuru sahibinin kimliğinin doğrulanabilmesi için kurum tarafından yöntem belirlenebilecek.
Alınan karar ile telefon aboneliklerinden Digiturk gibi televizyon aboneliklerine kadar birçok işlemin iptali dijital ortamda yapılabilecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks