‘Yaşasın topluma sahip çıktık ve ülkemizi koruduk…’

diyen beyinler...

Yaşasın topluma sahip çıktık ve ülkemizi koruduk… diyen beyinler…

Siz filmleri nasıl izliyorsunuz? Yada şöyle sorayım izlediğiniz filmlerde ne arıyorsunuz…

Tüm yaşamınız boyunca bir c a m a yani ekrana yada bir ay na ya baktınız ve ne gördünüz? Bence sizin o gördüğünüz gördükleriniz değil görmek istediklerinizdir.

Diyelim c a m a da bakmadınız ay na ya da. Bunları yapmadı iseniz demek ki sadece kendinize baktınız. Kendinizde de görmek istediklerinizi gördünüz.

Nasıl yani? Şu şekil yani…Baktınız bakar gibi oldunuz, duydunuz duyar gibi oldunuz…Siz zaten beyninizde bakmadan ve duymadan bir veri oluşturmuştunuz. Baktığınız ve duyduğunuz ile onu birleştirip anlamak istediğinizi anladınız.

Peki ayna öyle mi söylüyor size yada filmler onumu anlatmaya çalıştı size? Evet maalesef sizin için öyle oldu. Aynada kendinizi gördünüz filmlerde de aradığınız adranelinli bir hayatı bulmak istediniz.

Sonra dediniz ki ‘Yaşasın topluma sahip çıkacağım ülkemi kurtaracağım…’ Yoksa böyle demediniz mi?  Hayırdır toplum sahipsiz, ülke batakta mı yoksa…Eğer öyle değil ise neden bir takım olaylardan sonra böyle bir akıntıya kapılıyorsunuz.

Bunun nedeni çok açık. Siz siz olamıyorsunuz. Siz başka birisiniz. Siz toplumsal değilsiniz bencisiniz. Benci olduğunuz sürece siz siz olamazsınız ki toplumu oluşturabilesiniz veya oluşmuş olan toplumun bir parçası haline gelebilesiniz.

  • Benci olduğunuz sürece ne topluma sahip çıkabilirsiniz ne de ülkeyi kurtarabilirsiniz.

Bugün ayrımcılık yapanlar, insanları kategorilere ayıranlar, onlara yaşam tarzı biçenler, onları birer hücreye kopyalayanlar, kula itaatkarlık edenler, tepe de ne olduğunu görmek istemeyenler, insanlığı fakirleştirip bir kısmını da zenginleştirenler, ‘Yaşasın topluma sahip çıktık ve ülkemizi kurtardık…’ diyen beyinlerdir.

MAG

Anlamlara Anlam Katan Sözler

anlamlı sözler ve cümleler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks