Yasaların kadınlara pozitif ayrımcılık tanıması.

Eski hakim Aynur Göçmen: Erkekler ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürüldü.

Eski hakim Aynur Göçmen: Erkekler ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürüldü.

Eski hakim Aynur Göçmen, sosyal medyada paylaştığı bir videoda yasaların kadınlara pozitif ayrımcılık tanımasına tepki gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara tanınan pozitif ayrımcılığa dikkat çeken eski hakim Aynur Gökmen yasalara göre kadının beyanının esas alındığı ve erkeğin ne dediğinin kimsenin umrunda olmadığını savundu.

Tombik

OĞLUNU SAVUNMAK İÇİN HAKİMLİKTEN İSTİFA ETMİŞTİ

3 Ekim 2018’de Bakırköy’de bulunduğu araç içinde kız arkadaşını döven Görkem Sertaç Göçmen, kendisini uyaralanlarla girdiği tartışmanın ardından aracını vatandaşların üzerine sürerek 6 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Daha önce de 9 farklı suça karışmış olan Göçmen 14 aydır cezaevinde yatıyor. Oğlunun avukatlığını yapmak için hakimlikten istifa eden Aynur Göçmen, sosyal medyadan da açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

“ERKEK İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLARAK TESCİLLENDİ”

İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanun ve Aile İçi Şiddet Büroları’nın erkeği toplumda ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürdüğünü belirten Göçmen, ”15 yıl İstanbul’da 3 farklı adliyede görev yaptım. İstanbul’daki kadın profili mağdur edebiyatı yapan, tüm maddi yükünü kocasına taşıtan ve bir de üstüne erkeği aşağılayarak psikolojik şiddet uygulamaktan kaçınmıyor. Erkeklerin yasalar ve adli merciler önünde ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürüldüğünü gördüm. Hep kadının beyanı esas alınırken erkeğin ne dediği kimsenin umrunda olmadı” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks