Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım.

Mansur Yavaş: Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestolarla ilgili bir mektup daha yazdığını söyledi. Yavaş, “Hazır, bende duruyor. Şayet sizin yazdığınız gibi Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Boğaziçi Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestoları Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya değerlendirdi.

Prof. Bulu’ya yönelik yazdığı mektupta istifa çağrısında bulunan Yavaş, “Belediye başkanının siyaset yapmayacağını hatırlayacağım, demiştiniz. Bugünkü mektubunuz bu sözünüze bir tezat değil mi Mansur Bey?
İstanbul’daki üniversite olaylarının Ankara Belediye Başkanı ile ne ilgisi var?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır burada hiçbir tezat yok Nagehan Hanım. Ben Boğaziçi’nde yaşananları siyaset üstü bir konu, bir milli birlik meselesi olarak görüyorum. Ayrıca İstanbul’daki gerginlik benim yönettiğim şehir Ankara’ya da sıçramaya başladı. ODTÜ’de de bir grup dün protestoya kalkıştı. Bakın geçen sene yine ODTÜ’de bir yurt krizi yaşanmıştı hatırlarsınız. Öğrenciler yurt yaptırmak istemiyorlardı. Protesto ediyorlardı. Ben o zaman da ODTÜ Rektörü ile iletişime geçtim, bir sorun varsa yardımcı olalım diye düşündüm, ‘Belediye olarak yurdu biz yapar, üniversiteye hibe ederiz’ dedim. Nitekim tansiyon düştü, kriz çözüldü bu yolla.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks