Yaptırımlar etkisiz, Türkiye silahını kendisi yapıyor.

ABD merkezli savunma dergisi Defence News.

Defense News yazdı: Yaptırımlar etkisiz, Türkiye silahını kendisi yapıyor.


ABD merkezli savunma dergisi Defence News, Türkiye’nin savunma sanayiinde ‘yaptırımları’ önemsemediğini, alternatifleri olduğunu, zaten birçok ürünü kendisinin ürettiğini yazdı.

Tombik

Defence News dergisinin son sayısında pek çok ülkenin Türkiye’ye getirmeye çalıştığı savunma sanayii yaptırımlarının işe yaramayacağına dair kapsamlı bir analiz yazısı yer aldı. Analizde şöyle denildi: “Aralarında Fransa, İsveç, Çekya, Norveç, Hollanda, Finlandiya, İspanya ve Almanya’nın da olduğu NATO üyesi bazı müttefikler, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na tepki olarak ülkeye silah satışını durdurdu. Ancak Türkiye bu operasyon için gerekli olan çoğu donanımı ve mühimmatı kendisi üretiyor. Resmi yetkililer yaptırımların Türkiye’nin askeri kabiliyetine minimum etki edeceğini ifade ederek ambargoya aldırış etmiyorlar. Yetkililer yerel üretimin ordunun ihtiyaçlarının yüzde 70’ini karşıladığını; oysa 15 yıl önce bu oranın yüzde 20’lerde olduğunu söylüyor. Savunma analistleri, Ukrayna, Belarus, Pakistan, Güney Kore ve Çin’i alternatif mühimmat tedarikçileri olarak işaret ederken, özellikle Rusya’nın bir NATO üyesine istediği her şeyi satmak isteyeceğini vurguluyor.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks