Uyku, uyumak, uykusuzluk… Özellikle geç uyunan gecelerin sabahında uyanmaya çalışmak eziyettir.

Uykuyla ilgili klişelerin çoğu meğer palavraymış.

Uyku, uyumak, uykusuzluk… Özellikle geç uyunan gecelerin sabahında uyanmaya çalışmak eziyettir. Alarmın çaldığı ilk 5 dakika kim olduğunu bile idrak edememe, hayatı ve dünyayı sorgulama durumu çoğu zaman yataktan küfür ederek kalkmakla sonuçlanır.

İşte bu kadar kritik bir olay olan uykuyla ilgili yıllardır bizlere söylenen birçok şeyin yalan olduğu uyku uzmanı Dr. Neil Stanley tarafından açığa çıkarıldı.

Tombik

1- İdeal uyku saati 8 saattir

Dr. Stanley’e göre bu tamamen bir mit. Ortalama değerler gerçek bilgiyi veremez çünkü herkesin uyku ihtiyacı farklıdır. Yapılacak en iyi şey kişinin kendini dinleyerek karar vermesidir.
Ben de Stanley hocama kesinlikle katılıyorum. Çok yorgun olunan günlerde 12 saat bile uyunabilir, ne olmuş yani? I love you hocam!

2- Uykuya dalabilmek için kişinin zihnini boşaltması gerekir

Uyku uzmanımız bu konunun çoğunlukla doğru olduğunu fakat değişmez bir kural olmadığını söylüyor. Uykuya dalabilmek için olmasa da kaliteli bir uyku için boş bir zihin, rahat bir vücut ve uygun bir yatak odası şartmış.

Zaten uyuyabilmek için tamamen boş bir zihin gerekli olsaydı ‘televizyon karşısında uyuyakalan baba’ olayını nasıl açıklayabilirdik?

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks