Ülkedeki 7 caminin kapatılacağını, görev yapan imamları da sınır dışı.

Avusturya’dan skandal karar… Camileri kapatıyorlar.

Avusturya’dan skandal karar… Camileri kapatıyorlar.

Avusturya’da Sebastian Kurz liderliğindeki hükümet, ülkedeki 7 caminin kapatılacağını, görev yapan imamları da sınır dışı edeceklerini duyurdu. Avusturya basını yaklaşık 40 imamın sınır dışı edileceğini yazdı.

Türkiye karşıtlığı ile bilinen Avusturya’nın genç Başbakanı Sebastian Kurz, skandal bir açıklama yaptı. Kurz, “İslam’ı siyasallaştırdığı” iddiasıyla 7 camiyi kapatma kararı aldığını açıkladı. Kurz, “Bu kararın arkasında Nisan ayında Türkiye’nin destek verdiği bir camide 1. Dünya Savaşı’ndaki Çanakkale Savaşı’nın çocuklar tarafından canlandırılma fotoğrafları var. Soruşturma sonrasında bu karar alındı. Paralel topluluklar, siyasi İslam ve aşırıcılığın bu ülkede yeri yok” açıklamasını yaptı.

Tombik

Haftalık Falter gazetesi, geçtiğimiz günlerde etkinlikten fotoğrafları paylaşmıştı. DİTİB’e bağlı Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB)Facebook sayfasında da fotoğrafları paylaşmıştı. ATİB’e bağlı caminin Facebook sayfası ise artık erişime kapalı.

Diğer 6 caminin hangileri olduğu ise henüz belli değil. Kapatılacak camilerin sayısının artabileceği belirtilirken. Hükümetten yapılan açıklamada, başka ülkelerden ya da dışarıdan mali kaynak alarak Avusturya’da faaliyet gösteren imamların sınır dışı edileceği duyuruldu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks